Can Serra Història de la Ciutat. Museu de Mataró

Adreça:
El Carreró, 17
08301 Mataró

Contacte:
Tel. 93 758 24 01
museum@ajmataro.cat

Horari:
De dimarts a divendres de 17 a 20 h; dissabtes d’11 a 14 h i de 17 a 20 h, i diumenges d’11 a 14 h

Hi ha control d'aforament. Treballadors i visitants hauran de seguir les mesures de protecció sanitària adequades

La seu del Museu de Mataró està ubicada a l’edifici de Can Serra, casa pairal de Jeroni Serra Arnau, primer síndic de la vila a Corts, bastida el 1565. 

Al primer pis hi trobem l’exposició permanent, que presenta de forma sintètica dos dels eixos temàtics del programa expositiu relacionats amb la història de Mataró: L’exposició Iluro, ciutat romana, que ofereix una aproximació al Mataró d’època romana que les excavacions dels darrers anys han permès conèixer, i l’exposició Mataró, ciutat mediterrània,  un recorregut per la història de la ciutat des dels temps medievals i moderns fins a l’actualitat.

Can Serra també ofereix una programació estable d’exposicions temporals sobre temes locals vinculats amb l’arqueologia, l’art, la història, l’etnologia, la ciència i la tècnica i les ciències naturals.

La institució està integrada als circuits de producció d’exposicions itinerants relacionats amb les temàtiques que li són pròpies i manté programes de col·laboració i intercanvi amb altres museus, institucions i entitats per difondre les col·leccions més enllà de l’àmbit local.

Caput aut navis. A cara o creu

El joc a través de la història

Iluro, ciutat romana + Mataró, ciutat meditèrrània

Exposicions del Museu que mostren el passat, present i futur de la ciutat

Ca l’Arenas Centre d’Art. Museu de Mataró

Adreça:
C. d’Argentona, 64 
08302 Mataró

Contacte:
Tel. 93 741 29 30
educacultura@ajmataro.cat

Horari:
Dijous i divendres de 17 a 20 h.
Dissabtes d’11 a 14 h i de 17 a 20 h. Diumenges d’11 a 14 h

Hi haurà control d'aforament. Treballadors i visitants hauran de seguir les mesures de protecció sanitària adequades

El centre cultural va néixer del llegat de l’artista Jordi Arenas i Clavell a la seva ciutat natal i de la voluntat de l’Ajuntament de Mataró d’acceptar-lo. És l’extensió específica del Museu de Mataró especialitzada en art i en la seva difusió, amb una atenció preferent a l’activitat artística de la ciutat i on es realitzen tota mena d’activitats: exposicions, xerrades, conferències, tallers, audiovisuals... amb la col·laboració de l’Associació d’Amics de Ca l’Arenas.

El centre custodia, conserva i exhibeix la col·lecció d’art del Museu i disposa d’espais per a exposicions temporals.

Jordi Arenas. Mirades polièdriques

Exposició amb motiu del centenari del naixement de l'artista. Fins al 28 de febrer de 2021

Can Marfà Gènere de Punt. Museu de Mataró

Adreça:
Passatge de Can Marfà, 1 
08301 Mataró

Contacte:
Tel. 93 758 26 42
educacultura@ajmataro.cat

Horari:
Dijous i divendres de 17 a 20 h. Dissabtes d’11 a 14 h i de 17 a 20 h. Diumenges d’11 a 14 h

Hi haurà control d'aforament. Treballadors i visitants hauran de seguir les mesures de protecció sanitària adequades

L’antiga fàbrica de Can Marfà, declarada Bé Cultural d'Interès Local, fou una de les indústries del gènere de punt més importants de la ciutat i l’immoble conservat constitueix un dels testimonis més rellevants del patrimoni industrial mataroní.

A la nau petita d’aquest conjunt hi trobem l’extensió del Museu de Mataró dedicada al patrimoni cultural relacionat amb la indústria del tèxtil de punt. És un espai de conservació, documentació, recerca i difusió especialitzat. Aquest projecte ha estat possible gràcies a la voluntat de la Fundació Jaume Vilaseca d’oferir la seva col·lecció a la ciutat de Mataró, i a la inestimable col·laboració de particulars, empreses i professionals de la indústria del gènere de punt.

L’equipament compta amb 1.800 m2 distribuïts en tres plantes:
La planta baixa està concebuda com un espai polivalent obert a la ciutat on es desenvolupa el programa d’activitats del museu: exposicions temporals, conferències, jornades, presentacions, etc.
La primera planta acull l’exposició de referència de l’equipament Mataró, capital del gènere de punt. És un recorregut per una història tèxtil de la ciutat i proposa una reflexió amb la perspectiva del temps i sobre els esdeveniments del passat i els reptes del present i el futur.
La segona planta acull l’àrea de col·leccions d’indumentària, instruments científics i maquinària de petita i mitjana dimensió. Hi ha un espai  tècnic de treball  i una zona de reserva i magatzem. Una part d’aquest espai és visitable i esdevé una prolongació de l’espai expositiu de la primera planta.

Mataró, capital del gènere de punt + Àrea de reserva de les col·leccions tèxtils

Recorreguts per l'evolució del gènere de punt i selecció d'indumentària dels anys 1960 a 1980