Mataró és festa

La imatgeria festiva de la ciutat

Can Marfà Gènere de Punt. Museu de Mataró
Passatge de Can Marfà, 1
Del 30 de juliol al 13 de setembre

Aquesta exposició vol oferir una petita mostra de la imatgeria festiva mataronina, amb la implicació d'una cinquantena d'entitats i de les comparses institucionals. Gegants, nans, capgrossos, bèsties i diables de Mataró s’exposen per primera vegada de forma conjunta a Can Marfà, amb el propòsit de donar a conèixer i posar en valor la vitalitat i dinamisme d’aquest patrimoni festiu.

Enguany la situació d’emergència sanitària que vivim no ens permetrà celebrar Les Santes com fins ara. És per aquest motiu que, sent conscients de la importància d’aquestes manifestacions festives i de l’estima que senten grans i petits envers les figures, les hem convidat al museu. D’aquesta manera les podrem veure i reviure les sensacions d’alegria i celebració que ens transmeten, i obtenir un tastet del que sempre esperem compartir durant els dies de la Festa Major. Esperem retrobar-nos ben aviat en el context que ens pertoca, a les figures i a nosaltres: passejant i ballant al carrer.

Cal que demaneu cita prèvia per visitar l'exposició, tant si és de manera lliure com si és guiada. Les visites són en grups reduïts, amb un temps màxim d¡una hora i les podeu concertar aquí. Si haguéssiu d'anul·lar una cita, us agrairem que escriviu un correu electrònic a educacultura@ajmataro.cat i així facilitareu que d'altres persones puguin gaudir de la visita.