Ajornament de Mataró s'enlaira

Malauradament, ateses les circumstàncies sociosanitàries actuals derivades de la crisi provocada per la Covid-19, l’Ajuntament de Mataró ha convingut ajornar la programació del Mataró s’enlaira prevista del 25 al 27 de juliol. La intenció és que es pugui celebrar en unes noves dates en què les condicions sociosanitàries i legals ho permetin.

Com a principi de prudència en la protecció de la salut de la ciutadania, i amb l’objectiu de minimitzar els riscos de rebrots de l’epidèmia, es proposa reduir i limitar les situacions i activitats de concurrència pública de persones no convivents que afavoreixen el contagi comunitari del Covid-19.

Després de la crisi sanitària s’havia buscat una alternativa a la celebració de Les Santes tal com les coneixem, i s’havia treballat en una proposta cultural diversa amb 56 actuacions en vuit escenaris diferents de la ciutat, amb una combinació entre propostes professionals i la participació de diferents entitats de la ciutat.

Tot i això, no s'ha volgut deixar aquests dies tan assenyalats en el calendari mataroní, sense alguna activitat alternativa. Per això, des del dia 25 de juliol fins al 27 de juliol, les figures institucionals de Mataró estaran a l'Ajuntament per tal que les famílies mataronines les puguin visitar. Les visites, tant es lliures com les guiades, s'hauran de reservar prèviament a través d'una aplicació que estarà activa en breu. Les visites seran d'un màxim de 10 persones i durant un màxim de 10 minuts. Els horaris seran de 9 a 14 h i de 17 a 21 h tots tres dies.

El dia 30 de juliol s’obrirà a Can Marfà Gènere de Punt del Museu de Mataró una mostra de la imatgeria festiva de la ciutat, "Mataró és festa”, que reunirà més de 110 figures, incloent-hi les figures institucionals. La mostra es podrà visitar fins al 13 de setembre, també amb reserva prèvia.