Finestres obertes en línia. Museu de Mataró

Dia Internacional dels Museus

Data de la publicació : 14.05.2020

El Museu de Mataró se suma a la proposta Finestres obertes en línia, que  aplega 75 museus d’arreu del país, que ens hem gravat amb mitjans propis, la majoria dispositius mòbils, per mostrar un tast de la riquesa patrimonial de les nostres col·leccions museístiques i de la tasca dels professionals que hi treballem. 

Són píndoles audiovisuals d’una durada de 5’, que obren les finestres dels museus per explicar-vos històries i, sobretot, per convidar-vos a visitar-nos quan tornem a obrir les portes. 

Des del Museu de Mataró hi hem participat obrint dues finestres: 

Una, oberta en línia a Can Serra, per explicar una visió de la ciutat romana d’Iluro a través de quatre objectes destacats. La conservadora del Museu, Mireia Blesa ha estat qui ens l’ha obert. 

L’altra finestra ens explica l’abast de la propera exposició que s’inaugurarà a Can Marfà «Mataró: de Mancos a Djenbereng. Paisatge sonor d’una ciutat». Ens l’ha obert, Kilian Estrada, un dels comissaris de l’Associació Mapasonor. 

Les càpsules de vídeo de tots els museus de Catalunya s'han publicat a la llista de distribució de Youtube patrimonigencat

Us facilitem els enllaços dels dos vídeos del Museu de Mataró aquí: